Enkel matlagning 2017

matberedare och carbonara

Häromsistens skrev vi om proteinpannkakor och fördelarna med det. Har ni testat att göra dem? Om ni inte gjort det så är det dags. Helt fantastiska. Nu ska vi prata om lite andra goda maträtter som ni kan göra där hemma i stugorna – eller lägenheterna, eller var ni nu kan tänkas spendera era kökstimmar. Dock, för att kunna laga många av de här rätterna så rekommenderar vi att ni har en matberedare. Det blir så oerhört mycket lättare om ni använder en köksmaskin. Vad sägs om att slippa tårar på grund av lök eller slippa slöa knivar? Allt det kan ni slippa med en ordentlig matberedare. Om ni inte har en så kan ni köpa en matberedare på nätet.

Nu kör vi, lite enkla maträtter för en smidig matlagning 2017:

Kycklingfilé med grönsaker i pitabröd

Att tillaga kyckling är väldigt enkelt, det klarar de flesta av. Stek eller ugnsstek kycklingfiléer, skiva dem och lägg dem tillsammans med valfria grönsaker i pitabröd. Det blir lite som tacos i tortilla, fast ändå inte. Vill ni ha extra smak så kan ni experimentera med kryddor och smaker.

Laxfiléer i ugn

Fisk är nyttigt och fyllt med omega-3. Och till exempel lax är oerhört enkelt att tillaga. In med det i ugnen med värmen 200 grader och ha det där inne i 20 minuter. Servera ihop med ris, potatis eller varför inte bulgur? Kanske kan du göra en god sås till. Servera tillsammans med sallad, morötter och ärtor.

Spaghetti Carbonara

Den här italienska klassikern känner de flesta till, men det är inte så många som faktiskt lagar till det. Det borde vara fler, för det är väldigt enkelt. Lite kokt pasta, strimlat sidfläsk, ägg, grädde och parmesanost.

Lycka till med er matlagning. Det var inte ett så avancerat blogginlägg eller recept, men förhoppningsvis får ni lite inspiration i er matlagning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *