Intervjuserie belyser psykisk ohälsa

Emil möter

Hej alla läsare. Hoppas ni har fått en bra och positiv start på året 2016. Det har vi fått i alla fall. Idag tänkte vi belysa lite om psykisk ohälsa. Det är ett ytterst aktuellt idag och vi är alldeles för dåligt pålästa om problemet i dagens samhälle. Varför ska det vara accepterat att säga “jag måste gå tidigare idag, ska till tandläkaren” men totalt otänkbart att säga “jag måste gå tidigare idag för jag ska till kuratorn”? Vi behöver en mycket acceptans i samhället när det kommer till den psykiska ohälsan. För att ta oss dit måste vi lyckas radera den tabu som finns om ämnet idag. Samhället är en bit på vägen, men långtifrån framme!

Därför är det alltid fantastiskt när man kommer över olika projekt, organisationer och fantastiska människor som försöker göra något för att minska den tabu som råder inom psykisk ohälsa. Det finns podcasts (t.ex Ångestpodden) och det finns olika hemsidor och projekt (Aldrigensam, Shedo och många fler). Flera av dessa är välkända, andra är påväg uppåt.

Eftersom vi följer samtalet om den psykiska ohälsan med stort intresse så har vi bra koll på när något nytt initiativ dyker upp. Så häromdagen noterade vi att en kille som heter Emil har en intervjuserie som han kallar Emil möter där han har samtal med personer som inspirerar honom. Det har varit mycket namn vi inte känner igen, men nu på senare tid har det dykt upp lite bekanta ansikten i intervjuserien.

Det började med radiomannen Kjell Eriksson, som bland annat pratade om sin övervikt i ungdomen. Väldigt intressant läsning. Sedan kom en intervju med Charlie Eriksson, mannen bakom just Aldrigensam. Den här intervjun gillade vi, här fick den psykiska ohälsan mycket stort utrymme när Charlie fick chansen att prata om sitt projekt och sin egen bakgrund.

Nu i veckan publicerade Emil en intervju med Ida och Sofie som driver Ångestpodden.  Detta var hans bästa intervju hittills enligt oss på Brukarstöd. Relevanta frågor ledde till utförliga och eftertanksamma svar från tjejerna. Vi fick veta mycket om deras podd men också deras syn på den mentala ohälsan i samhället idag.

Vi tycker verkligen att ni ska läsa intervjuserien Emil Möter. Det är väldigt inspirerande att läsa så olika människors tankar och få reda på vad som inspirerar dem. Vi hoppas på fler intressanta namn framöver.

Ha det nu bra. Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *