Kroppsbyggnad avgör klädvalet

Vi bryr oss olika mycket om vilka kläder vi har på oss och hur vi ser ut inför dagen. För en del är det mycket viktigt då kläder, smycken och smink lyfter fram det bästa hos personen. För andra väger det inte lika tungt men trots allt finns där ett val.Ett val som delvis är avgörande hur vi blir bemötta och hur vi mår.

Det är inte alltid det är de snyggaste plaggen som alltid passar bäst. Till stor del beror det på hur man bär dem. Utgå från din kroppsbyggnad och välj kläder utifrån detta. Det är basen för att hitta kläder som sitter snyggt.

Tidningen MåBrahar gjort ett test som kan rekommenderas för att hitta vilken kroppstyp man här. Några av de varianterna är dessa:

Naturligt sportig

Har du breda axlar och smal höft kallas det för ett naturligt sportigt utseende. Om du gillar bekväma plagg kan ett basutbud varaT-shirt, V-ringade tröjor, jeans, chinos och militärbyxor. Det går även att få en lite mer tuff look med skinnjackor, jeansjackor m.m.

Eftersom kvinnor med denna kroppsbyggnad har ett lite maskulint utseende kan det se konstigt ut om man väljer blommiga plagg eller”allt för kvinnliga”.

Sportig elegant

Fortfarande är axlarna bredare än höften men höften är bredare än hos den ”naturligt sportige”. Här beskriver tidningen att ”bekvämt och propert” är stilen som passar. Här kan man välja byxa och kavaj likväl som eleganta skor. Men glöm inte bekvämligheten.
(Bildkälla: JHN Sport ”Camouflagemjukisbyxa)

Romantikern

Med en klassisk kvinnlig figur där midjan är tydlig och höften bredare kan den mer feminina garderoben tas fram. Tunikor, klänningar, klackskor m.m. Här kan man även leka med färger och former. Ljusa plagg förstorar ofta den kroppsdel som de sitter på medan mörka plagg tonar ner. Med detaljer drar man till sig ögonen medan enfärgad basic-plagg finns som en bas.
(Bildkälla: Nelly.com”Strappy Waterfall”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *