Välmående

Oavsett vad anledning är till att du mår dåligt så finns det flera sätt att må bättre. Vad som funkar för vissa kanske inte funkar för alla, men det är värt att prova olika metoder. Är du nedstämd, orolig eller har ångest så kan till exempel motion och träning hjälpa väldigt mycket. Så länge du mår bra av det så spelar det inte någon större roll vad det är för något, så länge det inte skadar någon annan eller dig själv.

Resa till Rom hjälper mi

Att resa till Rom hjälper mig. Vad mår du bra av?

I övrigt så är det ganska klassiska saker som är bra för ditt välmående. Du ska inte stressa för mycket i vardagen, du skall röra på dig regelbundet och äta en varierad kost. Det finns så många olika saker som kan göra att du inte mår bra, välmående behöver inte innebära att du inte har någon sjukdom och är fullt friskt. Det är inte så svart på vitt som man kanske kan önska, det finns så mycket som påverkar hur du mår. Alltifrån press i vardagen, till oro, ledsamhet, stresshantering och ekonomisk situation. Därför är det svårt att bara säga en lösning som gör att du automatiskt mår bra.

Om jag ska vara lite personlig och utgå från mig själv så tycker jag att de flesta sakerna som får mig att må dåligt i vardagen kan dämpas med lite olika metoder. Motion och träning är en av dem. Jag tror att välmående på många sätt går att påverka. Självklart inte helt och hållet och sjukdomar kan man inte motverka till 100% såklart. Men lär man sig sin kropp och sina sinnen så tror jag man kommer en lång bit på vägen mot välmående. Jag har upptäck att jag ofta mår bättre när jag är på resande fot, gärna i ett annat land. Mina problem och bekymmer känns då så långt bort och jag har lämnat kvar min oro i Sverige. Framför allt mår jag bra i min favoritstad Rom. Där jag kan strosa runt på gatorna i den antika staden, titta på monument och komnstverk hela dagarna. Där och då finns ingenting att oroa sig för, då är jag där jag vill vara och kan njuta av stunden. Nu säger jag inte att alla ska resa till Rom, men det kanske finns något annat som kan hjälpa ditt välmående lika mycket som min Romresa gör. Kanske är det en viss musikartist, en bilresa eller en speciell kompiskrets. Ja oavsett vad det är så ska du utnyttja det för att må bättre. Oavsett om det är psykiskt, fysiskt eller om du bara har ont i knäet.

Alla förtjänar att må bra.